Se že pripravljate na božično-novoletno okrasitev vašega doma? 

Letos bo vsekakor praznovanje teh praznikov malo drugačno kot vsa ta leta do sedaj. Večina bo prav zaradi tega začela prej z okraševanjem prostorov v stanovanju, hiši in zunaj nje. Zagotovo bo več časa na voljo za pripravo doma na ta čas, saj smo omejeni z obiskovanjem trgovin in prav tako ne bomo obiskovali vseh sorodnikov in prijateljev. Letos bo praznovanje bolj domače v krogu res nam najbližjih.


Mogoče pa je sedaj pravi čas, da zaživi ustvarjalnost. Sprehodite se v naravo, zagotovo boste našli kaj, kar vam bo prišlo prav pri praznični okrasitvi. 


Seveda v domovih ne sme manjkati jelka, ki jo v prijetnem vzdušju okrasimo skupaj z družinskimi člani. Pred nakupom jelke oziroma božičnega drevesa, razmislimo kakšna velikost/ višina je primerna za naš prostor. V modi so umetna drevesca, ki nam lahko, ob pravilni shrambi, služijo kar nekaj let. Pri njih ne bodo tla polna iglic, ki bi si jih raznesli po celotnem domu, tako bo tudi čiščenja manj. 


Med pestro ponudbo se najdejo drevesca različnih velikosti, oblik in barv. 
Tisto tapravo praznično vzdušje pa nam pričarajo lučke. V temnem času zime, simbolno prinašajo svetlobo in upanje. Tradicija prižiganja lučk se je začela na Irskem, ki pa je imela takrat čisto drugačen pomen, kot ga ima danes. V božični noči so na okna postavili goreče svečke in tako dali duhovniku sporočilo, da je pri njih dobrodošel. Z izseljevanjem Ircev po svetu, se je ta tradicija prijela tudi drugje in doživela pravi razcvet, najprej v Ameriki in nato še po celem svetu. 


Sedaj več ne prižigamo svečk na oknih, ampak svoje jelke, balkone in vrtove okrasimo z lučkami. 

Te so najrazličnejših barv, oblik, dolžin. Razlikujejo se pa tudi po namenu uporabe, pozorni bodimo ali so lučke namenjene zunanji ali notranji uporabi. 


Na jelko zagotovo sodijo takšne:
Za bolj personalizirano osvetlitev pa zagotovo poskrbijo pametne lučke, ki jih krmilimo z aplikacijo nameščeno na telefon.
Na vrt pa lahko postavimo kakšnega jelenčka, zvončke mogoče tudi zvezdo.
Na zunanja drevesa ali ograje lahko obesimo raznorazne lučke različnih oblik in učinkov. 
Pravo predstavo nam priredijo laserski in led projektorji:
Prav zagotovo je to čas, ko lahko izkoristimo svoje spretnosti in razveselimo ljudi okoli nas. Božično drevo, okrašeno z lučkami zagotovo privabi nasmeh na usta in prinese toplino v dom.