Kopalnica je tisti prostor v našem domu, kjer večina od nas začne in seveda tudi zaključi svoj dan. Pomembno je, da je kopalnica opremljena po naših željah in potrebah, ne glede na njeno velikost. Z pravo izbiro kopalniške opreme in dodatkov za kopalnico, si lahko ustvarimo pravo malo oazo, kjer se bomo počutili sproščeno in zadovoljno. Tako bomo tudi z veseljem začeli nov dan. 

Zato pa je potrebno pravilno načrtovanje kopalnice, že pred samo izgradnjo oziroma obnovo.Trg ponuja veliko različnih možnosti opreme, prav tako pa se tudi trendi spreminjajo zelo hitro. Seveda pa je najpomembnejše, da izberemo to, kar je nam všeč in kaj potrebujemo. 

Barvna paleta kopalniških sestavov je pestra, nekateri imajo poleg osnovnega umivalnika in ogledala vgrajeno tudi osvetljavo, dodatne police za odlaganje, omarice in podobno. 
Tisti »srečneži«, ki imajo na voljo večji prostor, namenjen za kopalnico, si lahko omislijo večje pohištvo in s tem več shranjevalnega prostora. 


Velikost kopalnice pa nas ne sme omejevati pri izbiri tuš kabine ali kopalne kadi. Tudi tu trg ponuja nešteto možnosti, različnih velikosti in oblik. Kabine so lahko kvadratne, polkrožne ali pravokotne. 
Bolj moderna izbira pa je tako imenovan »walk in« tuš. Pri tej izbiri je stena vgrajena direktno na keramiko, voda pa odteka skozi talno kanaleto. Tu ni potrebno imeti tuš kadi. Prav tako je lažje čiščenje, saj se ne nabirata plesen in vodni kamen ob robovih.
V tem primeru potrebujemo še tuš set oziroma tuš panel – armaturo.
Večjo sprostitev pa nam nudijo masažne tuš kabine z vgrajenimi šobami za, ki nam z vodnimi curki nudijo prijetno masažo hrbta. 
Tudi ljubitelji kadi lahko pridejo na svoj račun. Čedalje več ljudi se odloča za masažne kadi, saj si tako zagotovijo pravo pomirjajočo oazo kar v svojem domu. Lahko jih postavimo ob levo ali desno steno, nekatere pa celo na sredino kopalnice. Zato je potrebno prej načrtovati z izbiro, da bomo vedeli na katerem mestu potrebujemo vso potrebno napeljavo. 
Različnih variant je zelo veliko. Lahko pa združimo kad in tuš kabino v eno, tudi z masažo seveda.

Tako bomo zagotovo osrečili vse domače, ki bodo uporabljali kopalnico.


Pred nakupom dobro preverimo vse mere, ker enkrat ko je postavljena vsa napeljava in položena keramika, skoraj ni poti nazaj. Pozorno preberimo opise na navodila za montažo. Tako si bomo prikrajšali kasnejše skrbi. 


Z različnimi dodatki pa si lahko še bolj pričaramo videz kopalnice kot iz kakšnega wellness salona. Tu pustimo domišljiji prosto pot. 


Kopalnico vsekakor ne opremljamo in prenavljamo pogosto, zato si jo res opremimo po naših željah. Pomembno je, da bo izbrana oprema prilagojena našim zahtevam in potrebam. Tu trendi nimajo tako pomembne vloge.