Pri bolečinah v hrbtenici, vratu in nogah si danes lahko pomagamo kar doma. Sodobna tehnologija je napredovala tudi na področju masažnih pripomočkov. V pomoč so nam naprave za masažo stopal, masažne blazine za hrbtenico, vrat in ramena.  


Masažni pripomočki izvajajo tako imenovano Shiatsu masažo. S to vrsto masaže z globinskim gnetenjem vozlišč  zmanjšamo in olajšamo občutek utrujenosti v mišicah. Nekateri pripomočki imajo vgrajeno tudi toplotno funkcijo in tudi na ta način pripomorejo k reševanju naših težav z bolečimi mišicami in otrdelim vratom. Z infrardečo toploto si izboljšamo prekrvavitev in masaža na ta način prodre globlje v boleče mišice in tkiva. Ugodno pa vpliva na naš limfni sistem. 
Samo izberemo jakost masaže, se udobno namestimo v domač naslonjač, se sprostimo in uživamo v masaži. 


Z nakupom masažnega pripomočka si prihranimo čas in denar, saj imamo masažo na dosegu roke, celo v službo gre lahko z nami. Ali pa se odločimo za takšno, ki nam bo v pomoč tudi v avtomobilu, predvsem pri voznikih, ki večino časa presedijo za volanom. 


Seveda pa tudi tukaj ne gre pretiravati, 15 minut naenkrat bo dovolj. Naprave imajo celo nastavljen samodejni izklop in vgrajeno zaščito pred pregrevanjem. 


Verjamemo, da bodo tudi vaši domači veseli, če se boste odločili za nakup masažnega pripomočka.

Je pa vsekakor dobra ideja za darilo. 


V primeru, da smo vsaj malo ali pa kar vešči ročne masaže, si lahko omislimo masažni stol ali masažno mizo. Uporabno v salonih ali pa v domačem okolju. 


Masažni stol je namenjen predvsem masaži hrbtenice, vratu in glave, medtem ko je miza primerna za masažo celotnega telesa. Velja omeniti, da se stol lahko uporablja tudi v salonih za tetoviranje. 

Izbiramo lahko med stoli in mizami z lesenim ali aluminijastim ogrodjem. Oblazinjenje z mehko peno in nastavljivi vzglavniki z luknjo za obraz pa naredijo masažo še bolj prijetno in udobno.
Pomemben podatek je, da je usnje odporno na olje in vodo. Tako bo življenjska doba pripomočka daljša.

Po koncu masaže pa mizo ali stol samo sestavimo, pospravimo v za to namenjeno torbo in tako ne zavzemajo prostor med tem, ko jih ne potrebujemo. 


Posebno izkušnjo masaže doma pa nam nudijo profesionalni masažni stoli. Te počivalniki s številnimi funkcijami omogočajo masažo celotnega telesa- shiatsu masažo, ročno masažo, »airbag« masažo, tajsko masažo... Pred nakupom se je potrebno informirati kaj vse želeni stol vsebuje in nudi. Posebna izkušnja je še led osvetlitev in sistemi za predvajanje glasbe preko bluetooth povezave.

Vendar stol zavzame kar nekaj prostora v našem domu, zato preverimo ali imamo prostor zanj.