Da bo vožnja z avtomobilom za vašega štirinožnega prijatelja varna in prijetna, še pred odhodom na pot poskrbite za primeren transportni boks.


Boks mora biti večji od vašega psa, saj mora imeti prostor, da se kuža lahko vstane, uleže in obrne v njem. Zato je pomembno, da psa izmerite in dolžini od smrčka do repa ter od tačk do vrha glave prištejete okoli 5 do 10 centimetrov.


Kovinski transportni boks velja za najvarnejšo izbiro za vašega ljubljenčka v primeru prometne nesreče. Na ta način pa zavarujete tudi sebe, pes vas med vožnjo namreč ne more motiti.

Pred nakupom izmerite še prtljažni prostor vašega avtomobila, da ne boste kupili prevelikega transportnega boksa.


Če pa imate doma 2 psa, so na voljo tudi boksi s pregrado na sredini in tako primerni za varen transport vaših živali.


Ko pa smo na dopustu, nam lahko boks služi kot kotiček za bivanje in počitek našega psa. Tako se bo tudi on lažje navadil nove lokacije. Hkrati pa mu boks pomeni zaščito pred soncem in pregrevanjem, saj skozi rešetke pride dovolj svežega zraka.


Seveda pa moramo psa na boks najprej navaditi doma, saj mu v nasprotnem primeru bivanje in vožnja v boksu predstavlja prevelik stres. Poskrbimo, da se bo v njem dobro počutil, priskrbimo mu nedrsečo podlago, da mu v boksu ne bo drselo.